zaterdag 18 september 2010

AKTIE! De bus moet blijven!!

UITNODIGING


22 SEPTEMBER 2010
20.00 UUR
CAFE CALFVEN


Beste inwoners van Calfven,

Jullie hebben het vast allemaal al gehoord dat de bus op Calfven gaat verdwijnen per 1 januari 2011.

Opgroeiende jeugd zal hierdoor weinig aan de gratis OV jaarkaart gaan hebben.
Zij moeten eerst naar Hoogerheide of Ossendrecht lopen of fietsen om een bus te kunnen nemen.
Voor andere is de bus het middel om naar het werk te gaan. Geen vervoer, geen werk, geen inkomen.
Ook het toenemende aantal senioren binnen Calfven kan met de bus naar Ossendrecht of Hoogerheide voor het halen van boodschappen en helpt zelfstandigheid te bevorderen, waardoor deze groep langer in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen, zonder contstant afhankelijk te zijn van de hulp van anderen.

Kortom, er zijn voldoende argumenten aan te kaarten om de bus niet te laten verdwijnen en Calfven toegankelijk en leefbaar te houden. Deze nagenoeg enige faciliteit die Calfven heeft mag ons niet afgenomen worden, toch???
Ook het Reizigers Overleg Brabant (ROB) en het Dorpsplatform Ossendrecht hebben hier reeds aandacht aan besteed, wat geleid heeft tot het bijgevoegde artikel (zie achterzijde van deze uitnodiging).

Een aantal inwoners van Calfven heeft tijdens de BBQ afgelopen weekend aangegeven hier ook een mening over te hebben. Wij nemen daarom graag het initiatief om hier met elkaar over in discussie te gaan.
Mochten jullie niet aanwezig kunnen zijn, maar wel een mening hebben, laat dit dan weten via ons e-mail adres buurtschap_calfven@home.nl
Wij nodigen ook de gemeente, provincie, Dorpsplatform, ROB en Veolia uit, in de hoop dat zij ook aanwezig zijn, zodat zij uit eerste hand kunnen horen wat onze mening hierover is.

Wellicht heeft u ook nog andere wensen, initiatieven of items die u graag aan de orde wilt stellen, waarin we een gezamelijk standpunt in kunnen nemen.

Graag tot 22 september a.s. in Café Calfven om 20.00 uur of alvast bedankt voor uw reactie via de mail.

Met vriendelijke groet,
Namens het Buurtschap Calfven

*Update* Reacties per email

Geen opmerkingen:

Een reactie posten