woensdag 16 februari 2011

Nieuwsbrief december

DECEMBER 2010

Beste inwoners van Buurtschap Calfven,

Ook dit jaar hebben we weer velen van u mogen begroeten bij één of meerdere activiteiten.

De fietstocht van 27 juni was een groot succes. Dit jaar werkte het weer ongelofelijk goed mee. De fietsroute werd door velen als mooi en uitdagend ervaren, de koffiestop was op een mooi plekje en de verdiende lunch/brunch na afloop bij de Drieschaar was heel goed verzorgd.
Ook in 2011 gaan we weer fietsen, naar verwachting zo rond half mei, de datum zullen wij later bekend maken.

Na de Ronde van Calfven in september hebben de jeugdige fietsers weer een spannende “toeters- en bellenkoers” gereden. In 4 categorieën werd er gestreden om als eerste over de finish te komen.
De kinderen kwamen niet alleen uit Calfven zelf, maar uit de gehele gemeente Woensdrecht en zelfs uit Halsteren. Na afloop van de race ontvingen alle kinderen een flesje water en een mooie knuffel, beschikbaar gesteld door De Luchtballon.

Tijdens het feest na afloop hebben we een loterij gehouden. Woninginrichting Noël Timmermans, Autobedrijf Roomer, Groentenspeciaalzaak Nelisse, HSH, Gerhard Horstink Wijn, Fietsplus Tinus van Overveld, Slagerij Geilings, Henri’s Mixed Emotions, Bloemenshop Lysanthus, Sportpoint Niels van Elzaker, Bakkerij Wilbrink, DA drogist Poleij-Janse en Restaurant Jagersrust zorgden voor mooie prijzen.

De opbrengst is gegaan naar een speciale verwendag voor Christian Kuijpers, die één dag voor zijn 17e verjaardag is getrakteerd op een rondrit langs o.a. Musch Motorsports, Mercedes dealer Sturm en Saker sportscars om zijn favorieten in het echt te kunnen zien: sport- en raceauto’s!

Eind september hebben we een actieavond georganiseerd in café Calfven voor behoud van de bus. Naast veel buurtbewoners waren er ook een vertegenwoordiger van de provincie en iemand van reizigersoverleg Brabant. Gelukkig is er door de inzet en het meedenken van diverse buurtgenoten een (kleine) overwinning behaald. De provincie heeft een positief besluit aan Veolia gegeven dat er voorlopig in de ochtendspits en in de middagspits vier bussen blijven rijden. Voor de uren buiten de dienstregeling kunnen we gebruik gaan maken van de deeltaxi West-Brabant:
Deeltaxi West-Brabant
Inwoners van Calfven, Woensdrecht en Huijbergen kunnen buiten de dienstregeling van de lijnbussen gebruik maken van de Deeltaxi tegen het speciale tarief ‘tarief kleine kernen’ van 55 cent per strip (tarief per 1-1-2011). De Deeltaxi brengt inwoners van Calfven, Woensdrecht en Huijbergen van en naar het OV-knooppunt Bergen op Zoom. Neem voor meer informatie contact op met Deeltaxi West-Brabant.
Reserveren rit (minimaal 1 uur vooraf): 0800 - 023 00 33 (gratis)
Klantenservice PZN: 013 - 549 99 54
Bureau Deeltaxi West-Brabant: 0900 – 20 20 032 (25 ct/pm)
De nieuwe dienstregeling gaat in op 12 december 2010.

En natuurlijk is ook Sinterklaas dit jaar weer, direct van de boot, als eerste naar Calfven gekomen!
Dit jaar vierden we het feest bij De Luchtballon en Sint heeft laten weten dat het geweldig was.

Nieuw in 2011
In 2009 en 2010 hebben wij diverse malen belangeloos gebruik mogen maken van de materialen en faciliteiten van De Luchtballon. Natuurlijk is het niet meer dan logisch dat wij daar ook eens wat voor terugdoen. NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en op zaterdag 19 maart 2011 gaan wij daar aan meedoen. In overleg met André Wiltschut zullen we gezamenlijk gaan klussen op het terrein van De Luchtballon. Wij roepen iedereen op om mee te doen; jong of oud, man of vrouw, er is voor iedereen wel een passende klus. Gezellig wordt het in ieder geval. Aanmelden kan via de organisatoren van het Buurtschap.

Maar het eerste initiatief voor het nieuwe jaar is de nieuwjaarsreceptie. Wij hopen u op zondag 9 januari 2011 allen persoonlijk een goed, gezond en gelukkig Nieuwjaar te kunnen wensen.

Wij nodigen u graag uit om ons te vergezellen op een SNERTLOOP. Onder begeleiding van een vrijwilliger van Natuurvereniging Namiro zullen we een winterwandeling maken door onze prachtige omgeving. Na een wandeling van ongeveer één uur zullen we terug zijn en worden we ontvangen met een heerlijke kop warme snert.

Ook de niet wandelaars onder ons zijn natuurlijk van harte welkom, wij zien u graag vanaf 16.00 uur op de receptie. Er zal warme chocomelk en glühwein zijn, deze mogen natuurlijk niet ontbreken op deze gezellige middag.

Snertloop 15.00 – 16.00 uur verzamelen 14.45 uur bij de entree van De Luchtballon
Receptie 16.00 – 18.00 uur hal 2 van De Luchtballon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten