maandag 2 augustus 2010

Wielerweekend Calfven op 4 en 5 september 2010

Door de Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht (SBWO) wordt voor de vierde keer het Wielerweekend Calfven georganiseerd.

TMZ-wedstrijden zaterdag 4 september

Op zaterdag worden TMZ-wedstrijden verreden. TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor recreanten en staat voor “Trimbelangen Midden Zeeland”. Veel van deze wedstrijden worden gereden in Zeeland, maar ook in West-Brabant is er steeds meer belangstelling om dergelijke wedstrijden te gaan organiseren.
De wedstrijden op zaterdag vangen aan om 13.00 uur met de amateurs B, gevolgd door de S/P klasse, amateurs 40+ (14.15 u) en amateurs A (15.30 u).
De S/P klasse is een opstapcategorie voor zowel dames als heren en is uitermate geschikt voor de toerrenner die het leuk vindt een keer een koers te rijden. De meer getrainde renners zijn ook welkom bij de andere categorieën. Er is geen licentie noodzakelijk. Ter plaatse moet wel
5 euro inschrijfgeld worden betaald. Voor liefhebbers die in de omgeving van Ossendrecht wonen een unieke gelegenheid om je te meten met andere fietsfanaten.
Een schaalhelm is verplicht. Inschrijven in de permanence gelegen op het terrein van De Luchtballon, Trambaan 58 te Ossendrecht (Calfven).
De TMZ-wedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door loodgieterbedrijf Van Keulen te Ossendrecht.

Criterium voor de KNWU-jeugd op zondag 5 september

Op zondag worden op hetzelfde parcours, onder auspiciën van de KNWU, jeugdwedstrijden georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met wielervereniging “RSC de Zuidwesthoek”.
De jeugd rijdt in een aantal leeftijdscategorieën, aangeduid met de categorieën 1 t/m 7.
De start van de jeugd categorie 1 t/m 4 is om 11.00 uur. De categorieën 5 t/m 7 beginnen hun wedstrijden om 13.30 uur. In alle categorieën bij de jeugd is een bergprijs te verdienen.
Net voor de kruising Calfven-Trambaan ligt het hoogste punt van het parcours.
De renner die daar het vaakst als eerste bovenkomt zal in zijn categorie de bergprijs winnen.
Tussendoor starten om 12.30 uur de I.D. renners.
I.D. staat voor Intellectual Disability. Dit zijn renners met een verstandelijke beperking die hun eigen wedstrijden rijden. Zowel regionaal, nationaal en internationaal wedijveren zij met renners met eenzelfde beperking.
De jeugdwedstrijden worden ondersteund door loodgieterbedrijf Van Keulen te Ossendrecht

Parcours

De wedstrijden vinden plaats op een uiterst selectief parcours in een bosrijke omgeving.
Het parcours wordt gevormd door de Trambaan, Bergstraat, Calfven en wederom rechts naar de Trambaan en heeft een lengte van ongeveer 1.300 meter. Het vertrek en de aankomst is ter hoogte van de ingang van het terrein van de stichting “De Luchtballon”. Het parcours loopt op en over de Brabantse Wal met een forse klim in het weggedeelte Calfven als scherprechter. Het gedeelte Trambaan gaat licht naar beneden naar de finish en heeft de fraaie bossen als decor.

Start en finish nabij terrein “De Luchtballon”

De start en finish van de wielerwedstrijden vindt plaats nabij de ingang van “De Luchtballon” en de permanence is op het terrein van “De Luchtballon”.
“De Luchtballon” is de enige stichting in Nederland die op basis van vrijwilligers zich ten doel stelt therapeutische vakanties voor jongeren, van 5 tot en met 17 jaar, met astma,
voedselallergie en eczeem te organiseren.
Jaarlijks maken hier honderden jongeren uit ons land gebruik van.
“De Luchtballon” beschikt al bijna 10 jaar over een eigen terrein aan de Trambaan te Calfven.
Alleen door inbreng van fondsen, particulieren en bedrijven in de vorm van geld, goederen en mankracht kunnen de noodzakelijke aanpassingen en verbouwingen op dit terrein stapje voor stapje worden gerealiseerd.

Buurtschap Calfven

Het bestuur en medewerkers van het Buurtschap Calfven zijn erg actief en gaan ook dit jaar weer wat extra’s doen tijdens het wielerweekend. Zij organiseren op 4 september een rommelmarkt voor de kinderen op het speelterreintje aan de Bergstraat / Trambaan. Op deze plaats staat ook een tent waar op zaterdagavond live muziek wordt verzorgd.

“Toeters en Bellenkoers” op 4 september.

Op zaterdag 4 september wordt na de wedstrijden van de TMZ, om ongeveer 17.00 uur, voor de derde keer een koers voor kinderen verreden, die de naam van “Toeters en Bellenkoers” heeft gekregen.
De kinderen in de leeftijdscategorieën van 5-7 jaar, 8-10 jaar en 11-13 jaar nemen het, onder luid applaus, tegen elkaar op.
De prijsuitreiking is na afloop in de tent, gevolgd door een kinderdisco.

Inschrijven is mogelijk via
E-Mail: buurtschap_calfven@home.nl of via de website

Het postadres van het buurtschap Calfven is gevestigd bij Sandra Zwamborn, Calfven 92, 4641 RC Ossendrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten