maandag 9 februari 2009

Nieuwjaars toespraak 2010

Beste buren, van harte welkom hier in de sfeervolle loods van de Luchtballon.
Allemaal door de koude, witte maar sfeervolle sneeuw gekomen.
Allereerst wensen wij, het buurtschap Calfven, jullie allemaal een goed en gezond 2010. Dat we ook dit jaar weer vaak, in grote getallen en heel gezellig diverse bijeenkomsten mogen hebben, waarbij we niet alleen onze buren maar alle Callefenners beter leren kennen.

Even wat huishoudelijke mededelingen: De consumptiebonnen kunt u halen aan de bar voor 1,25 euro per stuk… deze prijzen zijn dus iets omhoog gegaan, maar u blijft van ons 2 consumpties gratis krijgen, dus ondanks de kredietcrisis, krijgt u ipv 2 euro 2,50 euro van uw buurtschap. Deze consumptiebonnen kunt u inwisselen voor een drankje, koud of warm en/of een overheerlijk broodje spek.

Voor de kinderen zijn er een flipperkast, voetbalspel en sjoelbakken aanwezig. Zorg dat iedereen een beetje afwisseling hierin krijgt. En na afloop is er voor de kinderen nog een leuk presentje beschikbaar gesteld door de Luchtballon, wat af te halen is bij de bar.

Roken: waarschijnlijk hebben jullie goede voornemens genomen en allemaal gestopt met roken, maar voor degene die toch af en toe behoefte hebben, graag buiten.

Verder: mocht u in de loop van de avond iets te vragen hebben, spreek een van ons even aan, wie dan?? Richard Aartsen, Peter of Sandra Zwamborn, Marco Sebrechts, Robert van Lakwijk of mijn persoon.

In een Nieuwjaarsspeech blik je altijd even terug over 2009, zo gaan wij dat dus ook doen.

Waar een kleine kern groot in kan zijn…..
Januari. 1 jaar geleden stonden wij ook op een nieuwjaarsbijeenkomst, toen de tweede en 2x bij de remise, nu alweer de derde en voor het eerst bij de luchtballon. Altijd met een lekkere binnenkomer, toen een heerlijk broodje worst, nu een zalig broodje spek. Dat Bourgondische gebaar willen we er graag in blijven houden. Als jullie nog culinaire tips hebben voor volgend jaar, dan horen we dat graag….

Februari. Wagentjes kijken bij de Remise… wederom gezellig en leuk als voorbereiding op de carnaval. We hoeven daarvoor dus niet perse naar bergen op zoom, maar gewoon in ons eigen calfven… super toch… welke kern heeft dat nog??? Wellicht de ambitie in 2010 om samen na te denken over een eigen bouwclub…

Maart. De lancering van de nieuwe website van het Buurtschap door Peter Zwamborn… Ja, blijven laagdrempelig, maar willen onszelf wel bereikbaar maken voor de inwoners van Calfven… Dus bezoek regelmatig de website, laat nieuwtjes of weetjes achter en nieuwe sugesties zijn natuurlijk altijd welkom.. http://buurtschapcalfven.blogspot.com/

April. Was het rustig op Calfven.

Mei. Dat iedereen zich inzet voor goede doelen is natuurlijk geweldig. Op 30 en 31 mei is er in cafe calfven een nonstop biljarttoernooi geweest, waarbij 25 en een half uur gebiljart is voor de stichting hapinezz…

Juni. Een mooie fietstocht uitgestippeld, weten jullie het allemaal nog… iedereen was volgens mij hoopvol opgestaan om een mooie ochtend te gaan fietsen…. Maar toen, de telefoon…. De fietstocht gaat niet door… ruim 50 fietsers hebben we moeten afbellen omdat het niet verantwoord was om de tocht door te laten gaan.. ook dat kan gebeuren… maar wel zijn we rond de middag heerlijk gaan brunchen bij de Walkant in Woensdrecht en daar hebben we alsnog een heel gezellige bijeenkomst gehad….

Juli/augustus. volgens mij zijn er toen veel mensen op vakantie geweest en is daar wel veel over te vertellen, maar dat kunnen we beter persoonlijk met elkaar delen, toch…

September. Het rondje rond de kerk, een nieuwe ambitie voor 2010 om een kerk te bouwen in Calfven, zodat we dit rondje ook echt rond de kerk kunnen rijden¬? de toeters en bellenkoers… wat begon met de gedachte om met één rondje aan te sluiten na de wielerwedstrijd georganiseerd vanuit het SBWO, monde uit in een feesttent op het speeltuintje met een kermis en leuke activiteiten voor jong en oud… de toeters en bellenkoers, het fietsevenement voor de jeugd , waarvoor de wegen ééns per jaar vrij gemaakt worden, krijgt steeds meer bekendheid. Niet alleen Regio Actueel, die overigens vaak in ons Calfven aanwezig is, maar ook BNdeStem en de Woensdrechtse bode publiceren hierover vaker en groter, we herinneren waarschijnlijk allemaal de grote foto nog van 2 stijdende kinderen, die met een lach op hun gezicht Calfven omhoog rijden en die foto staat ook in het jaaroverzicht van de gemeente Woensdrecht, geweldig toch… Maar ook de gesprekken tijdens deze dagen over het organiseren van een marathon, highland games of wellicht nordic walking… mooie ambities om deze samen uit te werken en kijken wat mogelijk is… voor Calfven is niets onmogelijk….

Oktober. Tijdens de nationala burendag zijn de inwoners van Calfven gaan helpen bij een goede buur. Het zal u niet verbazen dat dit de Luchtballonis geweest, waar wij uiterst gastvrij zijn ontvangen en niets tekort gekomen zijn. Natuurlijk hebben wij hier ook nog wel werkzaamheden verricht. Wat grondwerkzaamheden gedaan en planten gezet voor deze loods, maar helaas ziet u daar nu weinig van.. moeten we toch nog een keer terug komen. Maar ook hebben wij met de toeters en bellenkoers een loterij gehouden, waarvan de opbrengst is overhandigd aan de Luchtballon. Als afsluiter hebben wij hier nog een film over Calfven mogen bewonderen… waar een kleine kern groot in kan zijn…. Een eigen film

November. Hadden wij Sinterklaas willen zetten, maar die komt in december. In november kan ik me alleen maar de verschoven bloembakken herinneren die volgens een automobiliste te ver op de weg stonden en die wilde ze graag terug duwen…Tsja..

December. Sinterklaas, kerstbomen en vuurwerk… Eigenlijk hoort Sinterklaas in november, maar anders had ik voor december niets meer. Zodra de goedheiligman in het land is.. komt hij linearecta naar … ja jullie raden het al.. Calfven. Vers in Nederland en diezelfde dag nog hier… waar een kleine kern groot in is… Ook dat is natuurlijk geweldig en super voor de ouders van de kinderen tot 10 jaar… want ook die zijn er (naast de kinderen) altijd in het cafeetje Calfven aanwezig. Tegenwoordig voorzien van overheerlijke loempias.

Kerstbomen, die bordjes “kerstbomen te koop”sieren rond de kerstperiode ons Calfven ook. Van heine en verre uit de gemeente Woensdrecht komen mensen de bomen halen… Ook dan weer weten ze Calfven te vinden. Overigens niet voor het vuurwerk, maar daar weten we wel raad mee… de prachtige kleuren die de hemel van Calfven siert tijdens het nieuwe jaar… en dat is net begonnen en daarvoor zijn we hier…..

Het Dorpsplatform Ossendrecht houdt op 19 januari 2010 in de drieschaar in Ossendrecht een bijeenkomst voor het Integraal dorps ontwikkelin plan. Daar worden wensen, ideeen en op (be)merkingen die wij hebben binnen de kern Calfven meegenomen en beoordeeld op mogelijke structurele inpassing of verbetering. Mocht u niet in de gelegenheid zijn, maar vindt u het wel belangrijk hierover iets uit te spreken, mail het aan ons en wij nemen het voor u mee.

Na dit rondje gemaakt te hebben en zonder te zeggen volledig te zijn, denk ik wel dat de highlights zijn aangestipt. Overigens ik had u deze tijd kunnen besparen, want ook deze tekst komt op de internet pagina van het buurtschap te staan, nogmaals… http://buurtschapcalfven.blogspot.com

Fijn dat we hier even bij stil hebben gestaan en geniet nog van de hele avond die wij voor de boeg hebben… Nu volgt er een stukje entertainment. Een artiest die jullie met enige regelmaat hebben gezien tijdens de toeters en bellenkoers in de tent… en nu hier in de luchtballon met een sfeervol Hazes repertoire…

Namens het Buurtschap calfven bedankt voor de aanwezigheid, maar blijf zeker nog een paar uurtjes en nogmaals iedereen een goed en gezond 2010.

Dank u wel…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten